torstai 4. kesäkuuta 2015

Mikä on äijän rooli?


Olen fysioterapeutti, tarkalleen ottaen Manipulatiivisesti erikoistuva -Maitland Concept, mutta se on niin pitkä titteli, että unohdan sen itsekin aika ajoin. Töissä olen Suomen Urheiluhierontakeskuksessa ja vastaan meidän Leppävaaran toimipisteen toiminnasta, yhdessä loistavan Osteopaatti kollegani Ari-Pekka Kanervan kanssa. Tällä hetkellä iso osa asiakaskunnastani on urheilijoita, suurin osa vielä alle 20-vuotiaita. Juoksijoiden, voimistelijoiden, uimareiden, taitoluistelijoiden ja jalkapalloilijoiden ongelmat ovat tulleet erityisesti tutuiksi. Toimin tiiviisti myös muutamassa eri seurassa fysioterapeutin/terveyskonsultin roolissa. Vastaanotolleni ovat tervetulleita ihan ketkä vaan nuorista vanhuksiin. Kirjoitan tätä blogia fysioterapeuttina fysioterapeuteille, mutta yritän tehdä sitä niin ymmärrettävästi, että kuka tahansa lukija ymmärtää mistä on kysymys.

Luen ja kuuntelen alamme julkaisuja ja ammattilaisia niin paljon kuin mahdollista, eli aika paljon. Yritän kouluttautua mahdollisimman paljon, mutta perheellisenä ajankäyttö ja raha sanelee siihen jotkut rajat. Tällä hetkellä olen Maitland koulutuksessa viimeisellä tasolla, jonka ajattelin suorittaa loppuun Ateenassa vuoden vaihteeseen meneessä.

Harrastelen ulkoilua koirieni kanssa ja liikuntaa yleisesti, seuraan futista ja kannatan Arsenalia, yritän ymmärtää myös muiden joukkueiden kannattajia, mutta joskus on vaikeaa. Seuraan toki myös monia monia muita lajeja ja kannustan aina omia urheilijoitani.

Perheeseeni kuuluu vaimo Heidi, joka on myös fysioterapeutti ja suomen ensimmäisiä Physiotrainereita ja 2- ja 1-vuotiaat ipanat Isla ja Tessa, joiden liikkumista seuraan mielenkiinnolla. Niin ja pari koiraa.

Yritän ehtiä kirjoittamaan tätä blogia niin paljon kuin mahdollista. Lähdeviitteet tulee olemaan todennäköisesti vähintäänkin epämääräisiä (En siis suosittele AMK opettajille), mutta yritän korostaa jos kysymys on omasta mielipiteestäni ilman tieteellistä tukea väittämälleni. Toivon mahdollisimman paljon keskustelua aiheista, saa esittää eriäviä mielipiteitä ja laajennetaan tietoamme kimpassa.

Minut saa lisätä FB-kaveriksi
Tai voit seurata ajatuksiani Twitterissä, jossa myös yritän jakaa paljon mielenkiintoisia julkaisuja @ftKurronen


Cheers, toivottavasti löytyy lukijakunta.

-Jussi Kurronen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti